Workshop op Mauritius over leefwereld van de dodo

De komende twee weken bezoekt het dodo-research team (Kenneth Rijsdijk, Henry Hooghiemstra, Erik de Boer) Mauritius en het nabijgelegen Réunion. De afgelopen jaren onderzochten zij hoe de flora op Mauritius reageert op klimaatverandering. Hiertoe boordde het team een aantal ‘natuurlijke archieven’ aan, zoals veenpakketten en meerafzettingen. Aan de hand van onder meer pollen konden ze zo het klimaat en de vegetatie van de laatste 35.000 jaar in beeld brengen en laten zien hoe de leefwereld van de dodo er vroeger uitzag. Via enkele workshops geven ze nu een verloren gewaand stukje natuurgeschiedenis terug aan Mauritius! Volg de komende weken deze blog en twitter om op de hoogte te blijven van de avonturen.

Kijk voor meer informatie ook eens hier (nieuwsbericht Universiteit van Amsterdam)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.